Trendy Mama i fabryka czekolady :)

Czekolada. Mogłabym ją jeść garściami. Z orzechami, kokosem, bakaliami. Ciemną, białą, mleczną, deserową. Wszystko jedno jaką, bo każda jest pyszna i rozpływa się w ustach. To moja słodka słabość.

Dziś dzielę się z Wami przepisem na jej domową wersję.

Składniki (porcja dla 6 osób)

  1. 200 g gorzkiej czekolady z 70% zawartością kakao
  2. 100 g prażonych i grubo posiekany orzechów nerkowca
  3. 50 g suszonej żurawiny
  4. 100 g obranych i posiekanych pistacji

Sposób przygotowania

  1. Czekoladę połam na kawałki, a następnie rozpuść w kąpieli wodnej.
  2. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i ułóż na nim orzechy nerkowca, żurawinę i pistacje. Zalej je roztopioną czekoladą i pozostaw do zastygnięcia, a następnie połam na kawałki.
  3. Podawaj z kawą jako deser 🙂

 

Źródło przepisu: Everyday me

Źródło zdjęć: pixabay.com

Przepiśnik

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s